100 millió forint gyűlt eddig össze a nemzeti összefogás vonalán keresztül

Mintegy 100 millió forint pénzadomány gyűlt eddig össze az árvízkárosultak megsegítésére – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn az MR1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A pénzt a nemzeti összefogás 1357-es telefonszámon tárcsázható adományvonalán, illetve annak 11711711-2222222-es banki számlaszámán keresztül adták össze a segíteni vágyók. Balog Zoltán, aki a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöki tisztjét is ellátja, hozzátette: a pénzadományokon kívül sok természetbeni felajánlást, például munkagépeket, homokzsákokat is kapnak.

A miniszter elmondta: továbbra is várják az adományokat, amelyekre várhatóan nagy szükség lesz az árvíz levonulása utáni helyreállításkor.

Szerdán alakult meg a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács, amelyen keresztül az árvízi veszélyhelyzet elhárításában szerepet vállaló segélyszervezetek, szeretetszolgálatok összehangolják segítő tevékenységüket.

Szombat óta a karitatív szervezetek egyéni adománygyűjtő vonala helyett a közös adományvonalon, a nemzeti összefogás 1357-es vonalán gyűjtik a felajánlásokat az árvízi rászorultak megsegítésére. Ezen keresztül hívásonként és SMS-enként 250 forintot lehet adományozni.