Csoportos fitness instruktor tanfolyam

Csoportos fitness instruktor a fitnesz és wellness klubok csoportos órák tartására alkalmas
 részlegében edzői feladatot lát el, csoportos órát tart vagy csoportos funkcionális edzést vezet.
Csoportos fitness instruktor tanfolyammal kapcsolatos információk - felnottkepzes.hu

Csoportos fitness instruktor, Csoportos fitness instruktor képzés, Csoportos fitness instruktor tanfolyam, Felnőttképzés

Képes az ügyfél testalkati és fittségi állapotát meghatározniaz ügyfél aktuális állapotából kiindulva reális edzéscélokat megfogalmazniaz elérendő célokhoz megfelelő edzéseszközöket és módszereket rendelni. Megerősíti az ügyfél motivációját, az edzés eredményességéről pontos visszajelzést ad, indokolt esetben javaslatot tesz az edzésprogram módosítására. A motorikus képességek fejlesztésének szenzitív időszakai szerint tervezi és vezeti sportfoglalkozásokat. A fejlődő szervezet egészségügyi és funkcionális igényeit figyelembe véve edzést tervez és vezet. Nevelési és oktatási intézményekben tanórán kívül motorikus képességek fejlesztésére irányuló foglalkozásokat tervez és vezet, amelynek során segítséget és technikai hibákat javít.

Tevékenysége a lakosság fittségi állapotának javítására irányul, népszerűsíti az egészséges életmódot, egészségmegőrzést és a mozgásprogramokat. Szóbeli konzultáció, írásbeli kérdőív vagy különböző videotechnika révén segíti az ügyfelet abban, hogy megtalálja az érdeklődésének, az edzettségi szintjének, a testalkatának, fizikai állapotának megfelelő egyéni és/vagy kollektív rekreációs mozgásprogramot. Tájékoztatást ad az ügyfeleknek a fitnesz létesítmény balesetvédelmi és biztonsági előírásairól, szolgáltatásairól, aeszközök rendeltetésszerű használatáról. A fitnesz létesítmény, valamint a sporteszközök használatának balesetvédelmi és biztonsági előírásait betartja és betartatja.

Szükség esetén elsősegélyt nyújt a szakma szabályai szerint. Komplex felkészültsége alapján alkalmas arra, hogy szakmai segítségével az ügyfél egészségtudatos életvitelt alakítson ki, ezáltal javul a vele együttműködők életminősége. A szakképzettséggel betölthető legjellemzőbb munkakörök, tevékenységekcsoportos fitnesz oktató, csoportos funkcionális instruktor, kondicionáló edző, sportanimátor,fitnesz asszisztens.

Szakképesítés sorszáma: 10144003
Programkövetelmény érvényességének kezdete: 2021.01.08

# /- #csoportosfitnessinstruktor #csoportosfitnessinstruktortanfolyam #csoportosfitnessinstruktorképzés #csoportosfitnessinstruktortanfolyamról #csoportosfitnessinstruktoroktatás #csoportosfitnessinstruktorvizsga

MODELLO Módszertani és Képzési Intézet

Csoportos fitness instruktor | Sportok | Személyi szolgáltatások |  Tanfolyam Szakképesítések | Szakmai képzések