Állatgondozó szakma

Mozdulj ki a komfortzónádból!

Aki szereti az állatokat, és kíváncsi például egy vadaspark mindennapjaira az “IOSZIA” Duális Szak- és Felnőttképzési Intézményben megszerezheti mindazokat az ismereteket, és kompetenciákat, amelyek ehhez a szakmához szükségesek.
Sok fiatalt érdekel és vonz a természet és az állatvilág. A jó állatgondozó lojális, szolidáris, roppant körültekintő, rendezett és rendszerezett. Az állatok szeretete fontos.
A Magyar Állam tulajdonában lévő intézményeknél a béren kívüli juttatások és az éves jutalmazások is megilletik a munkavállalót. Nem állami tulajdonban lévő intézmények esetében a tulajdonos tesz egy bérajánlatot a munkakör betöltésére jelentkezőnek.
A képzés előfeltétele az alapfokú iskolai végzettség megszerzése. A tanuló megismerkedik az összes létező állatfaj természetes élőhelyével, megtanulja az anatómiájukat, a szaporodásukat – valamint a teljes életciklusukat -, ismereteket szerez az egyes fajokra leselkedő betegségekről és azok megelőzéséről.

Iskolai előképzettség: nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség, vagy annak hiányában a Mezőgazdaság szakmacsoportra vonatkozó kompetenciák teljesítése
Pályaalkalmassági követelmények: nem szükségesek
Szakmai alkalmassági követelmények: nem szükségesek
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükségesek

A képzés alatt a leendő állatgondozó Európai Uniós jogszabályoknak megfelelően azt is elsajátítja, hogy nem természetes életkörnyezetükben miként lehet tartani a rábízott jószágokat. Ha végeztünk a tanulással, akkor OKJ képesítést (bizonyítványt) kapunk.
Sok gyakorlatra van szükség, amely biztosításában a képző intézmény,- „IOSZIA” is segítséget nyújt. A képzés teljesítésének feltétele a gyakorlati és a szóbeli vizsga sikeres teljesítése.

„Az állattartók jobb egészségnek örvendenek, és tovább élnek.
A szeretet kifejezése mindig boldogabbá és egészségesebbé tesz.”

Hol van hozzád legközelebb,  gyorsan elvégezhető tanfolyam? Ha valóban állatokkal akartok majd foglalkozni, azt akarjátok, hogy ez legyen a munkátok, akkor itt a helyetek!
Piacképes szakmát szeretnél? Fordulj hozzánk!
Együtt valóra váltjuk álmaidat!

írta: Fülöp Henrik